—-[ Nieuws Nieuws Nieuws]—

Het nieuwe Ministerieel Besluit is gepubliceerd, en omvat de aanpassingen die de Nationale Veiligheidsraad maandag aangekondigd hebben. Deze wetgeving is vanaf vandaag in voege. Hieronder vind je extra informatie die belangrijk is voor jouw horecazaak.
• de sociale bubbel is beperkt tot je gezin en vijf mensen daarbuiten (kinderen onder de 12 jaar niet meegerekend).
• aan tafel in een horecazaak is een groep van maximaal 10 personen toegelaten.
• de mensen aan tafel moeten steeds uit dezelfde sociale bubbel bestaan, zoals hierboven beschreven. Als het gezin, de 5 anderen en kinderen samen meer dan tien personen bevat, dan nog is er een verplicht maximum van 10 personen uit dezelfde bubbel per tafel.
• het registratiesysteem wordt uitgebreid naar andere sectoren. Die sectoren moeten nu ook de contactgegevens van één bezoeker of deelnemer per huishouden vragen. Alleen telefoonnummer of e-mailadres moet gegeven worden. De zaken moeten de gegevens 14 kalenderdagen bewaren, de gegevens mogen alleen gebruikt worden in de strijd tegen COVID-19, ze worden vernietigd na die 14 dagen, en bezoekers die hun gegevens weigeren te geven, wordt de toegang tot de inrichting bij aankomst ontzegd. De bijgekomen locaties:
o wellnesscentra
o gemeenschappelijke sportlessen
o zwembaden
o casino’s en speelautomatenhallen
o feest- en receptiezalen
• recepties en banketten met privékarakter, zoals bijvoorbeeld een trouwfeest, communiefeest of bedrijfsfeest voor personeelsleden, mogen plaatsvinden voor in totaal maximaal 10 personen (-12-jarigen niet meegerekend).
• iedereen draagt in de horecazaak een mondmasker. Zowel horecauitbater, zaalpersoneel, keukenpersoneel als klant. Ongeacht of de afstand van 1,5 meter ten opzichte van anderen gewaarborgd kan worden. Klanten mogen hun mondmasker afzetten als ze aan hun tafel zitten.
Ook onze website www.heropstarthoreca.be wordt aangepast aan deze informatie. Daar kan je altijd een overzicht vinden van alle richtlijnen.

Vriendelijke groet,
Horeca Vlaanderen